• стара чаршија

Мултикултурната манифестација „Звуците на чаршијата“ ќе потсети на заборавените традиции

Во старото градско јадро на Старата скопска чаршија на 15, 16 и 17 септември, во организација на Културно-информативниот центар – Скопје, ќе се одржи традиционалната манифестација „Звуците на чаршијата“, чија цел, веќе неколку години, е да ја заживее чаршијата преку концерти од сите жанрови, перформанси, фолклорни настапи, поезија, ликовни изложби и презентација на стари занаети. …

Мултикултурната манифестација „Звуците на чаршијата“ ќе потсети на заборавените традиции Read More »