• сопран

„Боженствениот звук на Малер“ со Милена Арсовска ќе се слушне во Филхармонија

Оркестарот на Филхармонија, под диригентската палка на маестро Габриел Бебешелеа, на 1 април, со почеток во 19 часот, ќе ја изведе Четвртата симфонија, ремек-дело на австрискиот композитор Густав Малер. Како солистка на концертот ќе настапи сопранистката Милена Арсовска. Симфонија е во аранжман на Иан Фарингтон, кој ја адаптира за изведба со помал оркестарски состав. Три …

„Боженствениот звук на Малер“ со Милена Арсовска ќе се слушне во Филхармонија Read More »