• солидарност

Британско основно училиште бара од момчињата да носат сукњи: „Да покажеме еднаквост“

Едно основно училиште од Единбург побарало од момчињата, како и од девојчињата на возраст од три години еден училишен ден да носат здолништа, со цел да „промовираат еднаквост“, пишува Дејли Меил. Но, барањето од основното училиште „Castleview“ во Единбург беше критикувано од некои од родителите. Ваков сличен случај имало и во Шпанија каде што наставниците …

Британско основно училиште бара од момчињата да носат сукњи: „Да покажеме еднаквост“ Read More »