• собранието

Историска одлука: Пратениците со 66 гласови ја прогласија Шар Планина за национален парк

Пратениците во Собранието со мнозинство од 66 гласови дадоа зелено светло за Законот за прогласување на дел од Шар Планина за национален парк и донесоа историска одлука. Со изгласувањето на овој Закон нашата држава го доби четвртиот национален парк по прогласувањето на последниот во 1958 година и првиот по осамостојувањето на Република Северна Македонија. Како …

Историска одлука: Пратениците со 66 гласови ја прогласија Шар Планина за национален парк Read More »