Владина делегација се поклони пред спомен обележјата во Смилево

Традиционалното чествување на Илинденските празници и оваа година се одржа и во Смилево, во Општина Демир Хисар. – Во чест на Смилевскиот конгрес, на кој била донесена конечната одлука за организирање и кревање на сенародно востание на целата територија на тогашна Македонија, програмата за одбележување на 2 Август – Денот на Републиката и на Илинден …

Владина делегација се поклони пред спомен обележјата во Смилево Read More »