• Слика

Учество на Марија Павловска во меѓународен проект: Цртежи што се читаат како поезија

Македонската визуелна уметница Марија Павловска е поканета да учествува во проектот „13. Калиграфизам: Карактери и слики“, кој се реализира во Универзитетот во Болоња, Италија, а со кураторство на Ки Луо од Универзитетот за уметност на Кина. Покрај Павловска, во проектот учествуваат и седум меѓународни уметници, како Сок Кмер Па (Тајланд), Габриеле Амадори (Италија), Јуџин Лемај …

Учество на Марија Павловска во меѓународен проект: Цртежи што се читаат како поезија Read More »