• Слетување

Ракета на „Спејс-Икс” успешно слета, па експлодира

Прототип-ракета на американската вселенска компанија компанија „Спејс-Икс”, по пробен лет во американската сојузна држава Тексас, слета успешно, но наскоро настана пожар и леталото експлодира. Прототипот на вселенското летало „Спејс-Икс Старшип СН 10″ успеало да слета, за разлика од претходните „СН 8″ и „СН 9″. Тоа значи дека лансирањето во „Бока чика” во Тексас и летот …

Ракета на „Спејс-Икс” успешно слета, па експлодира Read More »