• Слави Трифонов

Радев ги почна консултациите за формирање на новата бугарска Влада со „Има таков народ“

Бугарскиот претседател Румен Радев смета дека треба да се продолжи со процесот на зајакнување на државноста и обезбедување стабилна предвидлива правна рамка за економијата, за важните социјални прашања, за нерешавање на итните прашања, како и за ребаланс на буџетот на Бугарија, јавува МИА. Заменик претседателот на „Има таков народ”, Ташко Јорданов, изјави дека неговата партија …

Радев ги почна консултациите за формирање на новата бугарска Влада со „Има таков народ“ Read More »