24.8 C
Скопје

Tag : скопски џез фестивал

Културен печат

Промоција на СЏФ-календарот: Пригодно и пријатно онлајн дружење

Тони Димков
Скопскиот џез-фестивал ги промовираше календарите за 2021 година. Во нормални услови промоцијата се случува со многубројни посетители и џез-концерт на македонски изведувачи, но годинава поради...
Културен печат

Скопски џез-фестивал: Музиката од Скопје стигна до околу 50.000 гледачи во Европа и во светот

Тони Димков
Скопскиот џез-фестивал во своето 39-то издание, што се одржа од 14 до 17 октомври, успеа да ги задржи традицијата, интернационалното реноме и квалитет на концертните...
Културен печат

Скопски џез-фестивал: Џез-музиката стана достапна насекаде

Тони Димков
Квалитетот на музичката програма и високото ниво на изведба на концертите, како главни карактеристики на Скопскиот џез-фестивал, покрај специфичната ситуација со пандемијата на коронавирусот, годинава...
Културен печат

39. Скопски џез-фестивал: Квалитетна и возбудлива програма достојна за репутацијата на фестивалот

Тони Димков
Познати изведувачки имиња од Европа и од Македонија ќе одржат концерти во живо во салата на Националната опера и балет во рамките на програмата на...
Вести Култура

ИНТЕРВЈУ Костадин Шурбановски: Време е за креативен џез

Јасмина Кантарџиева Димков
Минатата година, речиси се доведе во прашање опстојувањето на Скопскиот џез фестивал и искрено, љубителите на џезот, и воопшто на здравиот културолошки воздух во Македонија,...
Вести Култура

Време е за џез: 9 дена до стартот на 38. Скопски џез фестивал

Слободен печат
Фестивалот ќе го отворат две легендарни светски гитарски појави: еден од најживописните и најимагинативни композитори и иноватори на гитарата во последните 40 години – Дејвид...