• скок

Највисок скок на инфлацијата во САД во изминатите 12 години

Во април 2021 година, потрошувачките цени на САД забележаа најголем пораст во изминатите 12 години како резултат на експлозивното зголемување на побарувачката во услови на ограничена понуда. Тоа, според американски медиумми што може дополнително да ги разгори стравувањата на финансискиот пазар од подолг период на повисока инфлација. Министерството за труд на САД денеска објави дека …

Највисок скок на инфлацијата во САД во изминатите 12 години Read More »