• скандинавија

По стапките на Шведска: Финска нема да вакцинира лица помлади од 30 години со „Модерна“

Финска ќе ја прекине употребата на вакцината „Модерна“ против ковид-19 кај мажи помлади од 30 години, откако беа пријавени ретки кардиоваскуларни несакани ефекти, објави денеска Финскиот институт за здравје и социјална заштита. Шведските и данските здравствени власти вчера објавија дека ќе престанат да ја користат вакцината на „Модерна“ за помлади луѓе и деца. Норвешка веќе …

По стапките на Шведска: Финска нема да вакцинира лица помлади од 30 години со „Модерна“ Read More »