• шеврон

„Шеврон“ го презема „Нобл Енерџи“ за 5 милијарди долари

Американскиот енергетски гигант „Шеврон“ соопшти дека е постигнат договор за купување на сите акции од компанијата „Нобл Енерџи“ со седиште во Хјустон за 5 милијарди долари. Понудената цена на акциите на оваа компанија изнесува 10,38 долари, што претставува премија од 7,5 проценти во однос на нивото на кое „Нобл Енерџи“ го затвори тргувањето на „Волстрит“ …

„Шеврон“ го презема „Нобл Енерџи“ за 5 милијарди долари Read More »