• Северна Ирска

По оставката на Џонсон, ЕУ најави дека ќе продолжи да бара решенија за Северна Ирска

Најавеното заминување на британскиот премиер Борис Џонсон не ја менува решеноста на ЕУ да бара решенија за спорот околу царинските одредби по Брегзит во Северна Ирска, соопшти денеска Европската комисија. Запрашан непосредно пред Џонсон официјално да ја објави својата оставка како лидер на Конзервативната партија и ќе остане додека не се избере неговиот наследник, портпаролот …

По оставката на Џонсон, ЕУ најави дека ќе продолжи да бара решенија за Северна Ирска Read More »