• северен поток

Франција во одбрана на Британија: Не се основани руските наводи за напад врз гасоводите „Северен поток“

Неосновани се руските обвинувања кон Велика Британија за тоа дека учествувала во нападите врз гасоводите „Северен тек 1 и 2″ и бродовите на руската морнарица на Крим, соопшти денеска француското Министерство за надворешни работи. Обвинувањата се дел од стратегијата на Москва „да го оттргне вниманието од нејзината единствена одговорност во агресивната војна што ја води …

Франција во одбрана на Британија: Не се основани руските наводи за напад врз гасоводите „Северен поток“ Read More »