• седум

Македонија се најде на листата на ЕУ за „безбедни земји“ од ковид-19

Европската унија треба постепено да ги олесни корона ограничувањата за влез за патниците од САД и седум други земји по договорот од средата меѓу 27-те земји-членки, јави ДПА. Патниците од САД, Албанија, Хонг Конг, Либан, Макао, Македонија, Србија и Тајван треба полесно да влегуваат во Унијата, изјави португалското претседателство со ЕУ за германската агенција. Меѓутоа, …

Македонија се најде на листата на ЕУ за „безбедни земји“ од ковид-19 Read More »