• самит

ЕУ наместо ѕидови, да изгради пат за Западен Балкан

Народите во регионот сакаат да бидат дел од Европската Унија и потребно е да се придвижи динамиката за пристапување на Западен Балкан во ЕУ. Унијата, и покрај внатрешните превирања, треба да ги исполни своите ветувања и одговорности кон регионот, а во спротивно и самата ќе биде губитник. Ова се главните пораки што вчера ги испратија …

ЕУ наместо ѕидови, да изгради пат за Западен Балкан Read More »