• салами

Саламите ќе поскапат до 30 проценти, масовно ќе се отпуштаат работници?

Мерката за бесцарински увоз на замрзнато месо за преработки истече на 5 јуни, а сопствениците на фабриките од месната индустрија бараат нејзино итно продолжување. Тие велат дека без таа мерка нивното производство значително ќе поскапи, а ќе бидат принудени и да отпуштаат работници. – Ако нема бесцарински увоз на замрзнато месо, во најкус период односно …

Саламите ќе поскапат до 30 проценти, масовно ќе се отпуштаат работници? Read More »