• руска нафта

Словачка ќе добива руска нафта до соодветна алтернатива

Словачка ќе продолжи да добива руска нафта додека не се најде соодветна алтернатива, изјави денеска словачкиот премиер Едвард Хегер. Словачкото Министерство за економија претходно денеска соопшти дека земјата ќе биде најтешко погодена од санкциите на Европската унија за руската нафта и оти очекува солидарноста на Брисел да го ублажи влијанието на ембаргото за нафта врз …

Словачка ќе добива руска нафта до соодветна алтернатива Read More »