• Рихтеровата скала

Четири недели не престанува активноста на вулканот Кумбре Виеја на шпанскиот остров Ла Палма

Научниците, кои ја следат ерупцијата на Кумбре Виеја на шпанскиот остров Ла Палма, тврдат дека набрзо нема да заврши активноста на вулканот. Ерупцијата на Кумбре Виеја почна на 19 септември и четири недели не престанува неговата активност. Шпанскиот Национален географски институт соопшти дека на Ла Палма денеска се регистрирани 42 сеизмички активности, а најсилниот потрес …

Четири недели не престанува активноста на вулканот Кумбре Виеја на шпанскиот остров Ла Палма Read More »