Швајцарците на денешниот референдум го поддржаа новиот ковид закон

Швајцарците на денешниот референдум го поддржаа новиот закон за Ковид, согласно кој се воведува ковид пропусница, покажуваат првите проекции на истражувачкиот институт gfs.bern. Според првичните проекции, за законот гласале 63 отсто од граѓаните, со маргина на грешка од три процентни поени. Противниците на здравствениот сертификат, што го иницираа референдумот загубија, што не е изненадување бидејќи …

Швајцарците на денешниот референдум го поддржаа новиот ковид закон Read More »