Tag : рати

Вести Економија Слајдер

Има ли шанси за ново пролонгирање на ратите за кредитите?

Слободен печат
Народната банка размислува повторно да ги одложи ратите за кредитите за граѓаните. Конечната одлука се очекува да се донесе следната недела, откако ќе се консултираат...
Вести Скопје

ЈП „Водовод и канализација“: Повеќе од 500 граѓани ќе плаќаат долгови на рати и без камата

Слободен печат
Заврши акцијата на ЈП „Водовод и канализација“, со која граѓаните во периодот од 17 јуни до 31 јули можеа да се договорат со претпријатието своите...
Вести Скопје

ЈП Водовод и канализација: Десет дена до завршување на акцијата за наплата на долговите на рати без камата

Слободен печат
ЈП Водовод и канализација – Скопје продолжува да работи во интерес на своите корисници и граѓаните на град Скопје. Во таа насока, ЈП Водовод и...
Вести Македонија

Уште 30 дена неплатените сметки за вода може да се платат на рати и без камата

Слободен печат
ЈП „Водовод и канализација” – Скопје ги известува граѓаните дека акцијата за наплата на долговите на рати и без камата е во тек. Акцијата за...
Вести Скопје

Должниците на „Водовод и канализација” – Скопје можат да ги платат долговите без камата, на рати

Слободен печат
Управниот одбор на ЈП „Водовод и канализација” – Скопје донесе одлука со која изврши отпис на побарувања по основ на наплата на затезна, односно казнена...
Вести Економија

Нелоски: Земјава ќе се спаси од вирусот но не и од беспарицата

Слободен печат
Нема бизнисмен или стопанственик којшто не е збунет или загрижен од недостатокот на конкретна мерка за помош на реалниот сектор во државата. Македонија можеби ќе се...
Вести Економија

Ратите одложени но долгот поголем! Банките ќе засметуваат камати за месеците за кои ќе биде одложено плаќањето кредити

Слободен печат
Граѓаните со реакции по најавата на новите мерки со кои се предвидува да им се олесни состојбата за време на кризата со одложување на ратите...
Вести Економија

МБА: Поволностите на банките наменети само за осубјектите кои се во неможност да ги сервисираат обврските

Слободен печат
Одлагање на отплатата на кредитите до шест месеци, односно најдоцна до 30 септември е одлуката на банките членки на Македонската банкарска асоцијација донесена на 26-ти...