• ракетни системи

Украина ѝ бара на Софија и оклопни возила за противвоздушни системи

Бугарскиот технички министер за одбрана Димитар Стојанов денеска изјави дека Украина побарала од Софија не само разновидна муниција, туку и оклопни возила за противвоздушни ракетни системи. Неговата изјава беше одговор на прашање дали при неговата посета на Украина во декември била побарана дополнителна воена помош. „Вредноста на оружјето што ќе и биде доставено на Украина …

Украина ѝ бара на Софија и оклопни возила за противвоздушни системи Read More »