• птичји грип

Високозаразен сој на птичји грип откриен на фарма во Холандија

Холандските власти открија присуство на многу заразен сој на птичјиот грип на една живинарска фарма во северниот дел на земјата. Како резултат на заразата, околу 170.000 кокошки ќе бидат уништени за да се спречи натамошното ширење на инфекцијата. „Околните фарми во провинцијата Северна Холандија ќе бидат затворени додека се вршат тестирањата за вирусот Х5Н1 и …

Високозаразен сој на птичји грип откриен на фарма во Холандија Read More »