18 C
Скопје

Tag : прво па женско

Вести Култура

ВИДЕО | Кристина Леловац: На факултетите не се учи за родовите перспективи, фестивалот „Прво па женско“ нуди шанса за младите невработени авторки

Фестивалот за феминистичка култура и акција „Прво па женско“ започнува со развивање продукција во полето на изведувачките уметности. Програмата на овогодинешното, фестивалско издание е трансформирана...
Вести Култура

Пендаровски: Потребно е унапредување на родовите политики во земјата

Слободен печат
Претседателот Стево Пендаровски синоќа се обрати на затворањето на осмото издание на Фестивалот за феминистичка култура и акција „Прво па женско” и истакна дека оваа манифестација...
Жена Магазин Магазин слајдер

Фестивал за феминистичка култура и акција ПРВО ПА ЖЕНСКО: Жените се малцинство

Слободен печат
Фестивалот за феминистичка култура и акција ПРВО ПА ЖЕНСКО застанува цврсто зад транспарентот: Жените се малцинство. – Со ваквото политичко позиционирање имаме за цел да...
Вести Култура

ПРВО ПА ЖЕНСКО #7

Слободен печат
Јана Коцевска, Кристина Леловац, Јана Старделова и Моника Јамандиловска – четирите моќни тииитовки кои годинава слават 7 години ширење феминизам: женски права, женска интелектуална и...