• професионалци

Фејсбук ќе создаде 10.000 работни места во ЕУ заради создавање на т.н. мета-вселена

Фејсбук најави дека во наредните години ќе отвори 10.000 нови работни места во ЕУ за висококвалификувани професионалци кои ќе помогнат во изградбата на „мета-вселена”, јави ДПА. Создавањето паралелен дигитален свет е сон на основачот на Фејсбук Марк Закерберг. Компанијата работи со други партнери за да развијат „нова фаза на меѓусебно поврзани виртуелни искуства користејќи технологии …

Фејсбук ќе создаде 10.000 работни места во ЕУ заради создавање на т.н. мета-вселена Read More »