• приватни универзитети

ВИДЕО | Ацески: Корупцијата на Универзитетот го девалвира образованието

-Има една би рекол суштинска разлика меѓу нас и Бугарија. Во Македонија сѐ уште живееме во некоја илузија дека не сме бинационална, билингвална, нетериторијална федерација, изјави за Утрински брифинг универзитетскиот професор Илија Ацески. -Ја нема кај нас сѐ уште таа одлучувачка политика. Етничкиот дискурс е толку силен, а тоа многу говори за моменталната ситуација, а …

ВИДЕО | Ацески: Корупцијата на Универзитетот го девалвира образованието Read More »