• превод

Преведувачот од унгарски јазик Златко Панзов ја доби наградата „Драги“

На свечена церемонија на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ при УКИМ во Скопје на 2 октомври беше врачена наградата „Драги“ за најдобар книжевен превод на македонски јазик. Добитник на наградата за 2023 година е Златко Панзов за преводот од унгарски јазик на романот „Заробеништво“ од Ѓерѓ Шпиро во издание на издавачката куќа „Артконект“. Комисијата за доделување …

Преведувачот од унгарски јазик Златко Панзов ја доби наградата „Драги“ Read More »