15 C
Скопје

Tag : попишувачи

Вести

Филипче: Попишувачите се во приоритетна група за вакцина

Попишувачите ќе влезат во една од приоритетните групи. од 5.050 попишувачи ќе добиеме список кој ќе го добиеме во текот на делот. Од стручен аспект...
Вести Македонија

Државниот завод за статистика објави нов повик за реонски попишувачи за претстојниот Попис 2021

Слободен печат
Државниот завод за статистика повторно објавува конкурс за избор на реонски попишувачи за Пописот на населението, домаќинствата и становите 2021. Повикот се однесува само за...
Вести Македонија Слајдер

Нема кафе ниту мезе за попишувачите

Слободен печат
Секој попишувач кога ќе влезе во домот на семејството што го попишува мора да носи заштиткна маска (КН95), спреј за дезинфекција на раце со 70...
Вести Македонија Слајдер

Паушали за пописот: За попишувач – 4.000 денари, за инструктор – 5.000, за попишано лице – 20 денари, за стан – 30, за домаќинство – 50

Слободен печат
Пријавувањето на јавниот Конкурс за ангажирање на реонски попишувачи и реонски инструктори за претстојниот попис на населението, на домаќинствата и на становите до овој момент...
Вести Македонија

Критичниот момент за пописот ќе биде на полноќ меѓу 31 март и 1 април

Слободен печат
 Државниот завод за статистика вчера го објави јавниот конкурс за ангажирање реонски попишувачи и реонски инструктори кои ќе учествуваат во спроведувањето на пописот на населението,...
Вести Македонија Слајдер

Објавен конкурс за попишувачи и реонски инструктори за Пописот 2021

Слободен печат
 Државниот завод за статистика денеска објави конкурс за пријавување на кандидати за реонски попишувачи и реонски инструктори кои во периодот од 1 до 21 април...
Вести Македонија Слајдер

Трајанов: Попишувачите да бидат вакцинирани

Слободен печат
 Претседателот на Демократскиот сојуз и пратеник, Павле Трајанов во вечерашната емисија на 24 Aнализа смета дека треба да има попис, затоа што е потребен за...