• политички

Илјадници Палестинци протестираа против претседателот Абас на погребот на негов политички критичар

На погребот на познат активист, противник на палестинските лидери, кој почина за време на апсење, илјадници Палестинци денеска повторно побараа отстранување од власта на палестинскиот претседател Махмуд Абас. Илјадници Палестинци го следеа ковчегот на Низар Банат низ градот Хеброн, на Западниот брег, а некои извикуваа „луѓето сакаат режимот да падне” и „Абас заминувај”. Некои од …

Илјадници Палестинци протестираа против претседателот Абас на погребот на негов политички критичар Read More »