• поетеса

Разговор со поетесата Радмила Петровиќ: Полесно е кога си аутсајдер

Младата српска поетеса Радмила Петровиќ од 2 јули до крајот на месецот престојува во Скопје во рамките на книжевната резиденција „Читајќи го Балканот“, проект поддржан од програмата „Креативна Европа“ на Европската унија и на европската мрежа за превод и книги „Традуки“. Првата средба со стиховите на Радмила Петровиќ открива нови хоризонти на поетскиот израз, креиран …

Разговор со поетесата Радмила Петровиќ: Полесно е кога си аутсајдер Read More »