• поа

Јован Вранишковски: Денеска се воспостави целосно евхаристичко единство со нашите браќа

Поглаварот на Православната охридска архиепископија (ПОА), Јован Вранишковски во обраќањето на денешната заедничка литургија на СПЦ и МПЦ-ОА во храмот „Свети Сава“ во Белград изјави дека денеска е порадосен отколку од денот кога го доби томосот за автономија на ПОА. „Не знам кога радоста ми беше поголема – кога го примав томосот за автономија за …

Јован Вранишковски: Денеска се воспостави целосно евхаристичко единство со нашите браќа Read More »