18 C
Скопје

Tag : писателки

Вести Култура

Румена Бужаровска: На утрешниот Меѓународен ПичПрич ни гостуваат четири извонредни писателки и раскажувачки

Александра Бубевска
„Жени во текст“ е темата на првиот меѓународен ПичПрич што ќе се одржи онлајн на Фејсбук страницата на ПичПрич овој четврток – 29 април од...
Жена Магазин Магазин слајдер

Топ книги од македонските писателки Бужаровска, Димковска и Пармаковска

Александар Маџаровски
Александар Маџаровски, на социјалната мрежа Фејсбук популарен како „Читачот“, ни препорачува книги од три македонски писателки, достапни во продажба. – Иако секојдневието во нашава земја не...