Русија го модернизира радарскиот систем, способен е да открие објекти од пет сантиметри на височина до 1.000 километри

Русија ја модернизира радарската станица „Дон-2Н“, која нема конкуренција во светот, изјави генералниот директор на концернот „РТИ системми“, Јури Аношко, на форумот „Армија 2021“. Станицата се наоѓа во близина на Москва. – Неодамна ја завршивме модернизацијата на таа станица, сега се подложува на тестирање. Како резултат на тие работи, беа сменети функционалните можности на „Дон …

Русија го модернизира радарскиот систем, способен е да открие објекти од пет сантиметри на височина до 1.000 километри Read More »