• пелени

Пелени и градежен шут, наместо во канти за отпад, завршуваат во канализација

Градежен шут, чаршафи, пелени, влажни марамчиња, мрши од животни, штици и шипки – ова се само дел од работите кои несовесните граѓани наместо во кантите за складирање на отпад, ги фрлаат во канализацијата, со што, прават огромна штета и многубројни проблеми во целокупната канализациска мрежа. Иако ваквата појава е многу почеста во приградските населби, сепак, …

Пелени и градежен шут, наместо во канти за отпад, завршуваат во канализација Read More »