• пчелар

Осудениот пчелар од Охрид ќе ја бара правдата во Стразбур

Апелацискиот суд од Битола ја потврдил пресудата изречена од Основниот суд во Охрид за пчеларот чии пчели, според пресудата, искасале негов сограѓанин во 2014 година. Осуденот пчелар Лазе Грозданов денеска на прес-конференција најави дека казната ќе ја плати, но правдата ќе ја бара во судот во Стразбур. Пресудата од битолска Апелација, тој вели дека ја …

Осудениот пчелар од Охрид ќе ја бара правдата во Стразбур Read More »