• Партизански Одреди

Денеска се одбележува 80 години од Првиот скопски партизански одред

Денеска се одбележува 80 години од Првиот скопски партизански одред. „Формирањето на првиот скопски партизански одред е голем и значаен настан за македонската историја и историјата на нашето Скопје. Да се формира народно ослободителен партизански одред во 1941 година (на 22 август) претставува чин на огромна храброст, одлучност и хуманост на 12 луѓе подготвени со …

Денеска се одбележува 80 години од Првиот скопски партизански одред Read More »