-4 C
Скопје

Tag : пантелејмон

Вести Македонија

Традицијата во чест на „Св. Пантелејмон” и годинава продолжува на Голак

Слободен печат
И покрај откажувањето на манифестацијата „Голачки фолклорни средби”, манастирот „Св.Пантелејмон” и годинава е зборното место на делчевци, виничани и жителите на останатите места кои секоја...
Вести Култура

Реставрација на манастирот „Св. Пантелејмон” во Нерези

МИА Агенција
Во рамки на денешната онлајн седница на Советот на општина Карпош беше прифатена одлуката за меѓуопштинска соработка со градот Скопје, за реконструкција на улици во...
Вести Скопје

Вонредни автобуси на линиите 28 и 69

Слободен печат
Во пресрет на верските празници Св.Петка и Св.Пантелејмон, во четврток (8.08.2019 година) и во петок (9.08.2019 година), ЈСП Скопје ќе пушти во сообраќај дополнителен број...