• паб

Паб посветен на Хемингвеј уништен во рускиот напад на Харков

„Никогаш нема да пиеш сам“ беа зборовите кои висеа над барот во „Олд Хем“, популарен паб во источниот украински град Харков. Пабот е именуван по Ернест Хемингвеј, а посетителите поминувале покрај статуата на легендарниот американски писател додека влегувале во него. Местото било популарно меѓу младите креативци во градот, а Серхи Жадан, еден од најпознатите поети …

Паб посветен на Хемингвеј уништен во рускиот напад на Харков Read More »