• отпуштени

Американската армија ќе ги брка од работа невакцинираните војници

Американските војници кои не сакаат да се вакцинираат против ковид-19 веднаш ќе бидат отпуштени, објави денеска копнената војска на САД нагласувајќи дека тоа е неопходно за да се одржи борбена готовност, јавија американските медиуми. – Мерката се однесува на редовните војници, резервистите и питомците, освен за оние кои имаат потврда за ослободување од вакцинација, се …

Американската армија ќе ги брка од работа невакцинираните војници Read More »