• Олексиј Резников

Остин и Резников разговарале за испораките на тенковите „Абрамс”

Американскиот секретар за одбрана Лојд Остин телефонски разговараше со украинскиот министер за одбрана Олексиј Резников. Цел на разговорот била преземената обврска на САД за испорака на тенковите Абрамс на Украина. Разговорот меѓу двајцата министри, исто така, претставува продолжение на минатонеделната средба на Контакт група за одбрана на Украина, која испорача досега невидено ниво на донации …

Остин и Резников разговарале за испораките на тенковите „Абрамс” Read More »