• одобрение

Кина ја одобри за итна употреба вакцината Синовак за деца на возраст од 3 до 17 години

Кина ја одобри за итна употреба вакцината Синовак Биотек против Ковид-19 за деца на возраст од 3 до 17 години, соопшти претседателот на компанијата Јин Веидонг во изјава за државната телевизија. Масовната вакцинација во Кина, каде што беа администрирани 723,5 милиони дози до 3 јуни, сега опфаќа само лица постари од 18 години. Државната компанија …

Кина ја одобри за итна употреба вакцината Синовак за деца на возраст од 3 до 17 години Read More »