На европските нуклеарни централи до 2050 година им требаат 500 милијарди евра

Европската унија до 2050 година треба да инвестира 500 милијарди евра во нуклеарни централи од новата генерација, изјави комесарот за внатрешен пазар на Унијата, Тиери Бретон, во интервју објавено викендов. „Само на постојните нуклеарни централи ќе им требаат 50 милијарди евра инвестиции од сега до 2030 година. А на новите генерации ќе им требаат 500 …

На европските нуклеарни централи до 2050 година им требаат 500 милијарди евра Read More »