• нук

Каква ќе биде проверката пред кафеаните? Инспекторите нема да бараат потврди за вакцинација

Инспекторите нема да одат кај гостите во локалите и од нив да бараат потврда за вакцинација, туку таа информација ќе ја добијат од угостителите, изјави за директорката на Државниот пазарен инспекторат (ДПИ), Анета Симоска, одговарајќи на прашањата на „Слободен печат“ кој ќе ги проверува сертификатите за вакцина, дали инспекторите од ДПИ при вршење инспекциски надзор …

Каква ќе биде проверката пред кафеаните? Инспекторите нема да бараат потврди за вакцинација Read More »