• нина николиќ

Интервју со режисерката Нина Николиќ: Гостувањето на фестивали е лакмус хартија за квалитетот на претставата

Театарската копродукциска претстава „Отело“ во режија на Нина Николиќ, реализирана во 2019 година во соработка помеѓу продукцијата „Перипетија“, Македонскиот народен театар и Босанското народно позориште од Зеница, со гостувањето на „Скопско лето“ повторно се врати во живот. Театарската режисерка Нина Николиќ посветено, сериозно и без многу „удирање в гради“ го гради своето уметничко портфолио. Зад …

Интервју со режисерката Нина Николиќ: Гостувањето на фестивали е лакмус хартија за квалитетот на претставата Read More »