• незаконски

Министерот за здравство во оставка: Руската вакцина засега нема да се порачува во Бугарија бидејќи е незаконски

Министерот за здравство на Бугарија, Костадин Ангелов на средбата со примерот Бојко Борисов изјави дека одлуката за почеток на преговори за набавка на руска вакцина за ковид-19 е загрижувачка. Средбата на Бојко Борисов со некои од министрите во владата во оставка беше на Фејсбук страницата на Борисов. – Одлуката е незаконска. Вакцината е препарат што …

Министерот за здравство во оставка: Руската вакцина засега нема да се порачува во Бугарија бидејќи е незаконски Read More »