• наркотици

Бајден вети одлучна борба против тргувањето со наркотици

Претседателот на САД, Џо Бајден синоќа изјави дека Администрацијата ќе продолжи со борбата против опасни дроги кои илегално се криумчарени во САД преку Мексико и решавање на кризата со опиоди. Здравствената криза во Америка е поттикната од синтетичките лекарства против болка наречени и опиоди, една од најсилните форми на вакви лекарства е фентанилот, кој се смета дека е 50 …

Бајден вети одлучна борба против тргувањето со наркотици Read More »