• налози

Гугл ги заклучи е-налозите на авганистанската Влада поради талибанците

 Гугл привремено блокираше неопределен број електронски пошти на авганистанската влада поради стравот дека дигиталната документација оставена од поранешни службеници и нивните меѓународни партнери ќе биде злоупотребена. Според извештаите на авганистанската Влада, која е поддржана од САД, талибанците би можеле да ги користат биометриски податоци и авганистански платни списоци. Во соопштението од Гугл се наведува дека …

Гугл ги заклучи е-налозите на авганистанската Влада поради талибанците Read More »