• Нацисти

Потресната животна приказна на пејачката на „АББА“: Родена како резултат на нацистички експеримент, жигосана со свастика

За време на мрачната ера на Втората светска војна се раѓале разни монструозни идеи. Меѓу другото, во 1935 година бил основан и проектот „Лебенсборн“, кој претставувал еден вид „инкубатор“ на новите раси на високи, силни, руси и синооки луѓе. Хајнрих Химлер го основал здружението „Лебенсборн“ со цел за неколку години светот да го преплави со …

Потресната животна приказна на пејачката на „АББА“: Родена како резултат на нацистички експеримент, жигосана со свастика Read More »