• музикологија

Потврдено академско портфолио на македонскиот композитор Јане Коџабашија

Македонскиот композитор и истакнат научен деец, долгогодишен член на Сојузот на композиторите на Македонија и актуелен претседател на Собранието на СОКОМ, проф. д-р Јане Коџабашија, е избран за член на Дукљанската академија на науките и уметностите во Црна Гора. Изборот за академик на проф. д-р Јане Коџабашија во оваа институција е признание и резултат на …

Потврдено академско портфолио на македонскиот композитор Јане Коџабашија Read More »