момин поток Archives - Слободен печат

Tag : момин поток

Вести Скопје

Во Скопје живеат 180 бездомници, а во Пунктот за бездомници има место само за 40

Повеќе од десет години, Пунктот за бездомници во Момин Поток е единственото место каде 180 бездомници регистрирани во дата базата на Црвениот крст на Град...
Вести Скопје

Поради дефект без вода корисниците од Момин Поток

Слободен печат
Поради уличен дефект на улицата „Октомвриска револуција” 56 во Скопје од 10:15 часот претпладнево е прекинато водоснабдувањето на корисниците од населбата Момин Поток. – Прекинот...
Вести Скопје

Отворена нова трпезарија за бездомниците во Момин поток

Слободен печат
Во рамките на Пунктот и Прифатилиштето за  бездомни лица, денеска во Момин поток се пушта во употреба комплетно опремена новa просторија, што ќе се користи како трпезарија....